De Levenstuin
Molensteen 23
06 42387145
Facebook

Innerlijk kindwerk


We beginnen in de buik van onze moeder als wezen nog intens verbonden met de heelheid. Er is geen afsplitsing tussen jou en de wereld, jij bent in alles en alles is in jou. Wat er met je moeder gebeurt gebeurt jou zo ook, helemaal zonder woorden, heel.  Na onze geboorte is de herinnering van dit puur innerlijk kind, dat krachtig, uniek, speels, levendig, heel, zonder oordeel de wereld tegemoet treedt nog aanwezig. Diep in je kern zit dit pure, wezenlijke kind dat weet wat het in de wereld komt doen. In de loop van je leven kan dit kind ondergesneeuwd raken onder een beschermlaag en in de verdrukking komen. Er kan een gekwetst kind ontstaan dat pijnlijke overtuigingen ( zoals: ik mag er niet zijn, ik ben het niet waard om van gehouden te worden) gaat aannemen. Levend vanuit deze overtuigingen kan het beleven van een volwassen liefde (ook met jezelf) lastig zijn.

Een gekwetst kind is gewend zichzelf te pantseren tegen pijn. Zo voelt het leven al snel als over-leven. Dit uit zich door je steeds aan te passen of je groot te houden, je weg te cijferen, een muur om je heen bouwen, aandacht aan anderen geven en niet aan je zelf, je eigen behoeften negeren, in shock gaan, bevriezen, boosheid, wegvluchten of zelfs verslavingen. Deze over-leving is je als kind behulpzaam geweest, maar gaat je later in de weg zitten op weg naar werkelijke liefdevolle volwassenheid.

 In de sessies krijg je helderheid over de bron van oude patronen, spanningen of onvrede. Je maakt weer contact met het pure kind en daardoor met je eigen verlangens. Je ervaart hoe je uit de kwetsuren, de over-leving kunt stappen op weg naar een liefdevolle volwassene voor jezelf de wereld om je heen. Je bent niet langer een effect van de buitenwereld, maar van je eigen kracht. Er ontstaat ruimte om je te herinneren aan dat wat je in wezen op deze wereld komt doen. Invloeden van buitenaf worden een leerervaring in plaats van een afleiding die jouw geluk in de weg staat.

Het kan zijn dat dieper liggende systemische verstrikkingen jouw geluk in de weg staan. Dan zal ik adviseren om een kort traject systemisch coaching te gaan volgen of deel te gaan nemen aan een workshop familieopstellingen om in je eigen kracht te kunnen komen. Meer over deze workshops vind je in de agenda